top of page

Oeps, het is al weer herfst. Hoe zit het met uw dakgoten?


Als huiseigenaar zijn er zoveel onverwachte kosten en dingen in huis die constant moeten worden onderhouden. Laat uw dakgoten geen probleem worden; verwaarloosde dakgoten kunnen tot kostbare reparaties leiden! Ze zijn een van de belangrijkste beschermingen van uw huis tegen de elementen. Naast het schoonmaken en het voorkomen van verstoppingen, moeten ze soms ook helemaal vervangen worden. Als u nieuwe dakgoten wilt plaatsen of gewoon uw bestaande dakgoten wilt vervangen, is de vraag welk type het beste is? De meest gebruikte materialen om uit te kiezen voor nieuwe dakgoten zijn aluminium dakgoten, zinken dakgoten en vinylgoten. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van elk materiaal.


Aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten kunnen ter plaatse worden aangepast tot naadloze dakgoten die perfect bij uw woning passen. Hun levensverwachting is ruim twintig jaar en ze roesten of verdunnen niet na verloop van tijd. Ze zijn er in vele kleuren en stijlen, passen bij uw buitenschilderwerk, maken uw huis visueel aantrekkelijk en goed beschermd tegen moeder natuur. De prijs varieert afhankelijk van of je iets dikker en duurzamer wilt. Enkele van de nadelen van aluminium dakgoten zijn dat ze gemakkelijk kunnen worden ingedeukt/beschadigd en dat de verf na verloop van tijd opnieuw moet worden aangebracht vanwege het weer en elementen die wegslijten aan het glazuur. Wat het ook positief maakt, kan ook als negatief worden beschouwd, aangezien naadloze dakgoten op maat voor uw huis worden gemonteerd, dit kan ook de kosten verhogen.


Zinken dakgoten (aanbevolen)

Zinken dakgoten en koperen dakgoten zijn vergelijkbaar in die zin dat ze meestal ongeverfd zijn en een beschermend patina zullen ontwikkelen dat de dakgoten beschermt tegen weersinvloeden en corrosie. Zinken dakgoten kosten in eerste instantie meer dan aluminium dakgoten, maar ze gaan meer dan twee keer zo lang mee (tot dertig tot vijftig jaar), vereisen geen verf en zeer weinig onderhoud. Zinken dakgoten worden beschouwd als een premium dakgoot en hebben meestal meer zorg bij de installatie, wat uiteindelijk leidt tot minder lekken en waterschade. Houd er rekening mee dat zinken dakgoten kwetsbaar zijn voor zure afvoer van daken met cederhouten dakspanen en dat de nabijheid van zeewater ook een factor is. Zink is de duurdere optie, maar vanwege zijn sterkte en duurzaamheid blijft het wat ons betreft een populaire keuze.


Vinyl dakgoten

Veel huiseigenaren voelen zich aangetrokken tot vinylgoten omdat de installatie van de dakgoot eenvoudig is en ook erg goedkoop kan zijn. Kunststof roest of corrodeert niet zoals andere materialen en kan niet worden ingedeukt of gedeukt zoals aluminium. U betaalt echter voor wat u krijgt en de levensduur van vinylgoten is veel minder dan die van aluminium en zink. Zelfs pas na een paar jaar kunnen ze beginnen te verzakken, barsten en verslijten, afhankelijk van of je in een klimaat leeft met veel regen of sneeuw. Het meeste plastic is ook gevoelig voor kou, dus uw nieuwe dakgoten kunnen nog hetzelfde jaar barsten als u een bijzonder koude winter doormaakt. Ten slotte hebben vinylgoten naden, zodat ze ook meer kans hebben om te lekken. Misschien wilt u extra geld steken in een duurzamer materiaal zoals zink of aluminium en uzelf op de lange termijn het gedoe besparen.


Als u op zoek bent naar gloednieuwe dakgoten of vindt dat u de dakgoten van uw huis moet vervangen, zijn er veel materialen en opties om te overwegen. Misschien wilt u met een van onze professional praten voordat u verder gaat, wij houden rekening met al uw huis- en klimaatfactoren. Damadi is een gerenommeerd klusbedrijf met de nodige expertise en ervaring die nodig is om u te helpen bij het vinden van de perfecte dakgoot voor uw huis.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page