top of page

Betaalbare tips voor de verfraaiing van je woning.

Bijgewerkt op: 5 mei 2022


Betaalbare tips voor de verfraaiing van je woning.

1. Plan uw project en vraag ruim van tevoren offertes aan

Heb je ooit geprobeerd om in maart een aannemer te vinden om te beginnen met je nieuwe veranda die je voor Moederdag voltooid wilt hebben? Het kost meer dan wanneer u in januari een aannemer had gevonden. De meeste aannemers plannen maanden vooruit en willen hun planning niet verstoren. Ze zullen een hoge offerte uitbrengen, omdat ze de klus liever niet in planning willen opnemen.... tenzij je een hoog tarief betaalt.


De meeste bouwactiviteiten hebben drukke seizoenen en trage seizoenen. Plan vooruit en u krijgt tijdens de trage seizoenen meer concurrerende biedingen.


Beste tijden om in te plannen:

 • dakbedekking - koude of regenachtige maanden

 • renovaties binnenshuis - in de winter of tijdens regenachtige maanden

 • verwarming - nazomer, voor de herfst

 • airconditioning - late winter of vroege lente

 • schoorsteenreiniging - op elk moment behalve in de herfst!

 • projectontwerp (architecten) - herfst en winter

2. Investeer extra voor energiebesparende functies

Investeer extra voor energiebesparende functies

Nu de energieprijzen enorm stijgen, bieden veel aannemers energie-efficiëntie-upgrades aan (tegen een meerprijs). Dit kunnen vensters met een hoger rendement zijn; gegarandeerde luchtafdichting; extra dikke isolatie; en verwarmings-, koelings- of andere apparaten met een hoger rendement. Als zij dit niet bieden, kunt u vragen welke aanvullende maatregelen zij (of u) kunnen nemen om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Vergelijk vervolgens de geschatte energiebesparing met de kosten van elke upgrade. Een terugverdientijd van zeven tot tien jaar is prima. Houd er rekening mee dat upgrades die tijdens het verbouwingsproces worden uitgevoerd altijd minder kosten dan upgrades die later worden toegevoegd.


3. Huur een architect of ontwerper in voor een eerste schets

De duurste fout die je kunt maken is om een ​​aanbouw te bouwen of een kamer te verbouwen die je niet leuk vindt als deze klaar is. Een ontwerper helpt tijdens de planningsfase de ruimte aan te passen aan uw wensen. Soms zijn er maar één of twee belangrijke details nodig om die ene kamer speciaal te maken. De meeste architecten en ontwerpers zullen u tegen een bescheiden vergoeding door de eerste planning leiden. Verzamel veel beeldmateriaal om je ideeën te illustreren. En zorg ervoor dat je het eens bent met je partner, dat scheelt een hoop trammelant.


4. Spring bij en doe delen van het project zelf

Het hele project zelf doen is verreweg de beste manier om te besparen. Maar als u niet over de tijd of vaardigheden beschikt, kan uw parttime inzet de kosten verlagen. Overweeg dan arbeidsintensieve klussen op u te nemen, zoals slopen, materialen verplaatsen, graven, de bouwplaats opruimen na het werk, schuren, trimmen of schilderen. Stem de klussen vooraf af met de aannemer en maak afspraken over de waarde ervan. Pas op! Als u zich eenmaal heeft vastgelegd, zorg er dan voor dat u het werk tijdig voltooit. Vertraging kan het bouwschema in de war sturen en u op de lange termijn meer kosten!


5. Plan toekomstige verbeteringen als u ze nu niet kunt betalen

Plan toekomstige verbeteringen als u ze nu niet kunt betalen

U hoeft niet te wachten tot u uw droomaanbouw in één keer kunt bouwen. U kunt nu aan de slag en geleidelijk zaken toevoegen als uw financiën het toelaten. Maar werk vanuit een masterplan, zodat u niet niets hoeft te slopen of aan te passen wat u al hebt gedaan.


Denk bijvoorbeeld aan:

 • een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit voor de toekomstige toevoeging als een werkplaats, hot tub, sauna, etc.

 • vaste bedrading in de muur voor internet en elektronica in elke kamer of een toekomstige thuisbioscoop.

 • ruw sanitair voor een toekomstig half bad of bubbelbad

 • bedrading voor toekomstige verlichtingsarmaturen

 • ruwe omlijsting voor toekomstige deuren of ramen


6. Vergelijk de prijs van verbouwen met de kosten van een nieuw huis kopen

Uw huis is uw belangrijkste investering, evenals de plek die u thuis noemt. Hoewel u misschien van uw huis en buurt houdt, moet u overwegen of de verbouwing daadwerkelijk waarde toevoegt aan uw huis. Het creëren van een luxe huis in een bescheiden buurt is misschien financieel onlogisch. Een makelaar of woningtaxateur kan een nauwkeurige schatting maken. Als u niet ten minste 75% van de kosten kunt terugverdienen bij de verkoop van uw huis, overweeg dan in ieder geval de voordelen van het kopen van een ander huis met de ruimte of functies die u nodig hebt. Het is soms een betere investering om te verhuizen dan om er iets aan toe te voegen.


7. Shop de materialen zelf

Shop de materialen zelf

U zult niet veel besparen door hout, gipsplaat, elektrische bedrading of andere basisbouwmaterialen op te slaan. Maar als het gaat om de afwerkingsmaterialen - vloerbedekking, apparaten, kranen, werkbladen, verlichtingsarmaturen - zal uw inspanningen zijn vruchten zeker afwerpen. Je krijgt niet alleen precies wat je wilt, maar je kunt ook aanbiedingen vinden, vooral als je deze items ruim van tevoren begint te verzamelen. U kunt zelfs een planning maken om een ​​stijlvolle oude kachel of een verweerde hardhouten vloer opnieuw te gebruiken. Bespreek uw plannen wel goed door met uw aannemer, installatiekosten kunnen wellicht hoger uitvallen bij ongebruikelijke verzoeken.


8. Overdrijf niet met ramen en dakramen

Grote ramen en dakramen kunnen een spectaculair effect hebben, waardoor het licht en vrolijk aanvoelt en een geweldig uitzicht biedt. Maar meer is niet altijd beter. Niet alleen zijn ramen en dakramen duur, maar zelfs energiezuinige ramen zullen uw gas- en koeling -rekening sterk verhogen. Grote dakramen kunnen een kamer in de zomer als een oven laten aanvoelen! Het kan zijn dat u uw airconditioner, of warmtepomp moet vervangen voor een grotere.


9. Vermijd het verplaatsen van het sanitair of het veranderen van de fundering

Je kunt het niet altijd vermijden, maar elke wijziging aan deze twee systemen zorgt voor een gat in uw budget van uw verbouwingsproject. Geen van beide is eenvoudig. Nieuw sanitair vereist vaak het doorbreken van muren en vloeren en zijn er nieuwe regels voor het vervangen van oude, verouderde leidingen. Voor nieuwe funderingen is meestal graaf-, beton- en ander zwaar, kostbaar werk nodig. De prijs springt omhoog wanneer je deze twee items toevoegt, dus vraag jezelf af of je de gootsteen echt moet verplaatsen tijdens een keukenrenovatie, of dat je echt de extra ruimte nodig hebt in een badkamer.


10. Bestel online

Bestel online

Kun je geen mooi ogende armatuur vinden in een nabijgelegen winkelcentrum? Het internet brengt een brede selectie van producten binnen handbereik. Sterker nog, het geeft u toegang tot moeilijk te vinden speciale artikelen tegen concurrerende prijzen. Vaak kun je 40 tot 50 procent besparen op de catalogusprijs.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page