top of page

Timmeren kun je leren!

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022


Timmeren kun je leren!
Timmeren kun je leren!

Je hoeft geen nieuw huis voor jezelf te kunnen bouwen, maar hoe fijn is het als je in staat bent om zelf eenvoudig onderhoud te verrichten of kleine problemen op te lossen. Timmerwerk is een stuk eenvoudiger dan je misschien zou denken en iedereen kan de basis in korte tijd onder de knie krijgen.


Als je op zoek bent naar wat advies over timmeren voor beginners, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze informatieve post helpt je op weg, en voordat je het weet, zul je merken dat je die gebroken tafelpoot of losse deurkozijn helemaal zelf kunt repareren zonder dat je iemand om hulp hoeft te bellen.


1. Koop enkele eenvoudige hulpmiddelen

Je kunt timmeren pas in de praktijk brengen als je wat gereedschap in je gereedschapskist hebt liggen. Er zijn een aantal essentiële hulpmiddelen die je echt nodig hebt om de basistaken aan te pakken. Veel hiervan heb je waarschijnlijk al in huis; een hamer, een hand- en elektrische zaag, een schroevendraaier, vijlen en schuurmachines en een meetlint.


Natuurlijk zou het mooi zijn als je ook een waterpas, een schroefpistool, een T-vierkant, een boormachine, zaagpaarden of een werkbank in het bezit hebt, maar dat komt vanzelf op het moment dat je de klus niet kunt klaren zonder deze gereedschappen. Inventariseer je project goed en schaf dan alle benodigde gereedschappen in een keer aan in plaats dat je steeds heen en weer moet rennen naar de winkel.


2. Een werkplaats opzetten

U profiteert ook van een aangewezen werkplaats. Dit hoeft niet een hele kelder of garage te zijn. Elke ruimte waar u uw gereedschap kunt opbergen en ook kunt werken, is nuttig. Op deze manier maak je geen rommel in andere delen van je huis en weet je altijd waar je je gereedschap kunt vinden als het tijd is om wat noodzakelijk onderhoud aan je huis uit te voeren.


3. Meten is weten

Zoals het gezegde luidt: 1 x meten is weten, 2 x meten is zeker weten. Dit is een uitstekend advies als het gaat om timmerwerk, dus houd je eraan. Maar dit advies zal je niet helpen als je niet weet hoe je een meetlint moet lezen. Neem de tijd om deze waardevolle vaardigheid te leren en te oefenen.

Meten is weten

4. Ken je hout

Als je dingen met hout gaat bouwen, moet je ook de tijd nemen om vertrouwd te raken met hout. Er zijn veel verschillende houtsoorten op de markt en elke houtsoort is geschikt voor verschillende soorten projecten en toepassingen. Kennis van verschillende houtsoorten is cruciaal voor succes in alle soorten gebouwen, maar vooral in de afwerking ervan.


Ook is het raadzaam om meer te weten te komen over de verschillende maten die beschikbaar zijn. Je kunt veel over deze onderwerpen ontdekken door simpelweg een tijdje rond te snuffelen in een doe-het-zelfwinkel.


5. Safety first

Heel belangrijk bij het bouwen van dingen en vooral bij het gebruik van elektrisch gereedschap. Zorg ervoor dat je weet wat je doet voordat je begint en wees te allen tijde alert. Gebruik nooit gereedschap als je vermoeid bent en draag tijdens het werken een veiligheidsbril en handschoenen.


21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page